Szponzoraink

Kiállítások, rendezvények, események

   
   

Utcabál a 13. kerületben

2014. aug. 31.

Augusztus utolsó napján LGB vasútmodellel és RC járművekkel vettünk részt a 13. kerületben a Dagály utcában rendezett utcabálon.

 

 

 


Výstava vláčikov 2013

2013.

2013-ban ellátogattunk Nyitrára, ahol 0e modulterepasztalt mutattuk be.

 

 

 

 


Temofeszt 2012

2012. okt. 5-7.

Ebben az évben is képviseltettük magunkat a Temofeszt kiállításon, ismét 0e modulterepasztallal, amely új helyen, a Magyar Vasúttörténeti Parkban kapott helyet.

A rendezvény látogatottságára végre nem lehetett panasz, valamint a helyszín és a környezet is kellemes hátteret biztosított a vasútmodellezés iránt érdeklődőknek.

 

 


Gépészeti nyílt napok és modellvasút kiállítás

2012. ápr. 28. - máj. 1.

A Gyermekvasút szokásos tavaszi rendezvénye, ismét kicsit más formában. A négy napos rendezvény alatt a Gyermekvasút vontatási telepe és fűtőháza nyitva állt az érdeklődők előtt, a tábor tornatermében pedig csak kisvasúti témájú vasútmodell-kiállítás volt látható, 0e, H0e terepasztalokkal és LGB pályával.

Csapatunk új tagokkal is kiegészülve, 0e modulrendszerrel vett részt, amelyhez mások is csatlakoztak részletekkel, így kb. 36 méter hosszú modulterepasztalt sikerült összeépíteni. A kiállításon debütált az új delta modulunk is, amely jól vizsgázott. A deltán kívül két további új részletet is vittünk az összeállításhoz, amelyek még befejezésre várnak.

A rendezvény családias hangulatú volt, sok-sok programmal a kiállítók részére is.


DIMO Tata '11

2011. okt. 21. - okt. 23.

A FREMO szabályai szerinti játékkal játszott, zártkörű vasútmodell találkozó, amelyen Egyesületünk néhány fővel képviseltette magát.

A rendezvényen a győri, a tatai klub és több magánszemély terepasztalai alkották a pályát, amelyen menetrend szerinti közlekedés és áruforgalom zajlott, DCC digitális irányítással.

 


TEMOFESZT 2011

2011. júl. 08-10.
és júl. 16-17.

2011-ben végre újra megrendezésre került a korábbi években nagy sikerű vasútmodell-kiállítás az Északi Járműjavítóban. A TEMOFESZT kiállítás, azaz Technikai Modell Fesztivál nem szokványos módon, két hétvégés rendezvény volt.

Sorban ez a 3. kiállítás már e helyszínen, korábban 2008-ban és 2009-ben volt itt hasonló rendezvény, de más néven. Ebben az évben a patinás Eiffel-csarnokban kapott helyet a rendezvény, amely hangulatában illett egy ilyen rendezvényhez.

Egyesületünk az egyik résztvevő felkérésére 0e-s modulrendszerű terepasztallal és modellekkel vett részt a nagyszabásúnak tervezett rendezvényen.

A kiállítási csarnok bal hátsó sarkában kaptunk helyet, ahol tágasan tudtuk összeállítani a 0e-s modulrendszerű terepasztalt, amelyhez mások is csatlakoztak részekkel, részletekkel.

Egyesületünk bemutatott moduljai:

  • 2x 45° íves modulok, dombos tereppel (újdonság)
  • nyíltvonali farakodó
  • elhanyagolt híd
  • (egyelőre) névtelen megállóhely
  • felhagyott elágazás
  • magyaros parasztház (újdonság)

Krúdy Gyula Városi Könyvtár, Szécsény

2009. máj. 22-24.

A szécsényi Krúdy Gyula Városi Könyvtár meghívására Egyesületünk átfogó témájú vasútmodell-kiállítást rendezett, amelyen 0e modulok, hagyományos terepaszalok, LGB kertivasút, DCC digitális modellek valamint RC autómodelleket mutattunk be.

 

 


Jókai Klub, Budapest XII. kerület

2009. ápr. 10-12.

A Budapest XII. kerületben található Jókai Klubban rendezett kiállításon Egyesületünk hagyományos terepasztalokat mutatott be, sajátokat és néhány tagtársét, H0, TT és N nagyságban, valamint a készülő amerikai H0-ás modulrendszerű terepasztal is bemutattuk.

A vasútmodellek mellett az RC szakkör is bemutatkozott, tankokkal és buggy autókkal naponta két alkalommal bemutatót tartottunk.
 


Láng Művelődési Központ

2004.

2004-ben a Láng Művelődési Központban rendezett kiállításon is megjelentünk.

 

 

 


Euromodellbouw '99, Genk, Belgium

1999. okt. 1-3.

Egyesületünk első külföldi megjelenése, a Hoeseltse Treinclub által kétévente megrendezett Euromodelbouw kiállításon, amely történetében mi voltunk az első Kelet-Közép-Európából érkezett kiállítók, megismertetve a nyugattal a hazai vasútmodellezés minőségét.